Totaal aantal pageviews

zondag 1 oktober 2023

30-09-2023 DSV'61 - WZC Eindstand 3 - 3

DSV komt te laat op gang: 3 – 3 tegen WZC

Als je na afloop positief wilt zijn over de verrichtingen van DSV kun je stellen dat het terugkomen van 1 – 3 naar 3 – 3 een goede prestatie is. Helaas heeft het DSV dus niet de volle drie punten opgeleverd, maar…het eerste punt is binnen.

Dat DSV met een 1 – 3 achterstand de kleedkamer opzocht, was deels te wijten aan een zwak opererende verdediging. Dat kan te maken hebben met de opstelling: Martijn Heshusius, vaste stek in het centrum, was voor zijn verdediging geplaatst, wellicht om met zijn goede pass de opbouw te ondersteunen. Dit pakte verkeerd uit, bij alle drie tegendoelpunten was er onvoldoende ingrijpen van de verdediging. Na de 0 – 1 zorgde Patrick Visser wel snel voor de gelijkmaker, maar tussen de 35e en 45e minuut scoorde WZC tweemaal.

Na de rust kwam DSV zeer goed uit de startblokken. Misschien ook met dank aan de ingebrachte wissels Martijn Lieferink en Arnoud Zwep. Binnen tien minuten was de 1 – 3 omgebogen naar de 3 – 3 door treffers van Patrick Visser en Arnoud Zwep. Er volgde een goede periode van de Doornspijkers, WZC was rijp voor de knock-out, maar DSV kon niet echt meer doordrukken. Beide ploegen kregen nog kansjes, maar er werd niet meer gescoord.

Volgende week opnieuw een wedstrijd op sportpark De Haere, de tegenstander is dan Wilsum.

Tekst:  G Hartholt