Totaal aantal pageviews

zondag 15 oktober 2023

14-10-2023 vv Elspeet - DSV'61 Eindstand 0 - 4

DSV duidelijk beter in Elspeet: 0 – 4

DSV heeft de eerste overwinning 9n het seizoen 23 – 24 op zak: in en tegen Elspeet werd een goede
0 – 4 zege behaald. Het was nog aan goed keeperswerk van Joey Visch, doelman van Elspeet, te danken dat de score niet nog hoger uitviel.

Na 45 minuten hing er misschien wel een overwinning voor de Doornspijkers in de lucht, maar of het vizier stond niet op scherp of doelman Visch redde bekwaam. Dat laatste was o.a. het geval bij een goede aanval waarbij uiteindelijk Patrick Visser niets verkeerds deed oog in oog met de doelman.

Maar na de rust sloeg DSV binnen een tiental minuten toe. Eerst was het Martijn Lieferink die uit een corner van Martijn van den Bosch hard en zuiver raak kopte: 0 – 1 . De tweede treffer kwam op naam van Wilbur Akster die bij een onoverzichtelijke situatie zijn voet net voldoende tegen de bal plaatste.

De derde treffer was er één die de schoonheidsprijs verdiende: na een goede solo van Patrick Visser rondde hij zelf hard af met een schot in het doel van het dak. Dat was de definitieve knock-out voor Elspeet. Voor de statistieken maar zeker niet minder mooi of belangrijk: Pieter Spaan maakte zijn eerste DSV-treffer en bepaalde de eindstand op 0 – 4.

Volgende week heeft DSV geen competitie- of bekerverplichtingen. Op zaterdag 28 oktober speelt DSV thuis tegen Stroe, aanvang 14.30 uur.

Tekst:  G Hartholt