Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 maart 2022

19-03-2022 vv Oene - DSV'61 Eindstand 1 - 1

DSV krijgt niet meer dan wat ze verdienden: 1 – 1 tegen Oene

Ook de 7e wedstrijd op rij in de competitie leed DSV geen nederlaag. Hoewel het er langere tijd dreigend uitzag voor de oranjehemden stapten ze dankzij een treffer van Martijn Lieferink toch nog met 1 punt van het veld.

Het was geen beste wedstrijd. DSV heeft het in Oene vrijwel altijd lastig en ook dit keer hadden ze geen passend antwoord op het spel van Oene. De preciesie, de aannames en de passing lieten vaak te wensen over, zodat Oene veel meer balbezit had. De voorwaartsen van de Doornspijkers werden zelden bereikt, laat staan gevaarlijk. Aan de andere kant hield doelman Laurens Dekker zijn ploeg op de been door tot twee keer toe uitstekend te redden.

De 1 – 0 kwam uit een onoverzichtelijke situatie na een hoekschop van links in de 18e minuut. Jasper Mosterd gaf het laatste tikkie maar de bal werd nog door een DSV-er van richting veranderd. Na de thee een wat meer aanvallend spelend DSV maar doelman Riphagen  kon de weinige klussen goed klaren.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gelijkmaker in de 75e minuut viel uit een dood spelmoment: een directe vrije trap van Lieferink kwam in de kruising, onbereikbaar voor Riphagen.

Daarna nog wat speldenprikjes van beide ploegen, maar het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd door beide ploegen gelaten ontvangen, m.a.w. niemand echt tevreden!

Volgende week een belangrijke thuiswedstrijd voor DSV. Op sportpark De Haere is directe concurrent Swift om 14.30 uur de tegenstander.

Tekst: G Hartholt