Totaal aantal pageviews

zaterdag 12 maart 2022

12-03-2022 DSV'61 - Vios Vaassen Eindstand 5 - 0

DSV geeft ook niets weg tegen VIOS: 5 – 0 overwinning.

Als VIOS nog met enig zelfvertrouwen naar Doornspijk was gekomen, dan was dat waarschijnlijk na 30 minuten tot nul gereduceerd. Al in de 5e minuut verkeek de Vaassense linksback zich op de snelheid van Gerrit Hoekert, dat is vaak funest, nu ook: 1 – 0 . Net voor de 30e minuut was het opnieuw Gerrit Hoekert die succesvol bleek. Fout uitverdedigen van VIOS stelde Jeffrey Schreurs in staat tot een zuivere assist op Hoekert. Zijn streep was wederom onhoudbaar: 2 – 0 . Nog voor de thee werd ook de derde treffer van DSV een feit. Het was een onoverzichtelijke situatie rondom de penaltystip, waar uiteindelijk Stefan Bakker wel raad mee wist: 3 – 0 . Hoewel VIOS dus meer balbezit had in die eerste 45 minuten kreeg het een lesje van jewelste in effectiviteit.

Na de pauze kon VIOS wederom geen vuist maken. Na afloop vertelde doelman Laurens Dekker van DSV desgevraagd dat hij niet één moeilijke bal gehad had, hij noemde de wedstrijd “een langdurige warming-up”.

Beide ploegen brachten nog wissels in. Bij VIOS konden ook zij het tij niet keren, de Doornspijkse wissels daarentegen draaiden moeiteloos mee. De laatste tien minuten waren voor DSV nog weer succesvol. Een directe vrije trap van Martijn Lieferink werd door een blunder van de keeper het vierde doelpunt. Diezelfde Lieferink was met een mooie kopbal uit een corner ook verantwoordelijk voor de 5 – 0 eindstand.

Volgende week de uitwedstrijd voor DSV in en tegen Oene, aanvang 14.30 uur.

Tekst:  G Hartholt