Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 maart 2022

01-03-2022 DSV'61 - vv Hulshorst Eindstand 3 - 2

DSV toont twee gezichten, maar wint wel: 3 – 2 tegen Hulshorst

Na de overwinningen op Rouveen en BAS werd de wedstrijd tegen Hulshorst ook een driepunter. De 3 – 2 zegen was er eentje van het zwaarste soort: bijna de gehele tweede helft lieten de oranjehemden zich min of meer de wil opleggen door Hulshorst.

Die tweede helft was begonnen met een 2 – 0 voorsprong. De eerste treffer in de 13e minuut werd door Martijn Lieferink uit een directe vrije trap gescoord, de tweede in de 35e minuut was een benutte strafschop door Jeffrey Schreurs. Meerdere kansen op een ruimere voorsprong waren er wel, maar de teller bleef op twee staan.

En dat brak de DSV-ers toch nog bijna op. Een vrijwel 45 minuten lang alles-of-niets voetballend Hulshorst was weliswaar niet heel erg gevaarlijk maar met hun manier van voetballen hielden ze  DSV vrijwel steeds  op eigen helft. Een tegentreffer kon bijna niet uitblijven, die viel dan ook in de 65e minuut na een verkeerde terugspeelbal van Lennart Juffer: 2 – 1

Er braken zenuwslopende minuten aan, DSV wankelde maar viel niet en had in Laurens Dekker wederom een berouwbare doelman. Toen Mark van Klompenburg in de blessuretijd voor de 3 – 1 zorgde leken de doelpunten geteld, maar Hulshorst perste er ook nog een 3 – 2 uit. Daarna klonk het eindsignaal voor de Doornspijkers als een verlossing, voor de Hulshorsters als een teleurstelling.

A.s. zaterdag speelt DSV een uitwedstrijd. Op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg wordt er om half drie afgetrapt tegen de Elburger SC.

Tekst:  G Hartholt