Totaal aantal pageviews

zondag 5 november 2023

04-11-2023 Vevo - DSV'61 Eindstand 1 - 2

DSV toont veerkracht in Veessen: van 1 – 0 naar 1 – 2

Wanneer DSV in Veessen niet met de drie punten huiswaarts was gekeerd, dan had men dat zichzelf zeker de eerste 45 minuten kwalijk kunnen nemen. Uit tegen VEVO is nooit makkelijk, maar in de eerste helft was DSV ook niet echt heer en meester, maar waren er wel voldoende mogelijkheden op een 0 – 1 voorsprong. De beste kans daarop bood zich rond de 20e minuut aan toen een overtreding binnen de 16 terecht werd bestraft met een strafschop. De vorige 23(!) strafschoppen van Jeffrey Schreurs waren raak, de 24e helaas spatte uiteen op de paal…

Omdat ook de overige DSV-ers het vizier niet op scherp hadden was vooral VEVO blij met de 0 – 0 ruststand. Toen zij tegen de verhouding in rondom de 55e minuut bij een counter de 1 – 0 scoorden moesten de oranjehemden volop aan de bak zonder hun verdedigende taken te verwaarlozen. Na enige tijd bracht Gert Jan Piksen de invallers Arnoud Zwep en Mark Jan Visser in de ploeg, later maakte ook Pieter Spaan nog de nodige minuten.

Met een scherpe Arnoud Zwep bij de tweede paal trok deze de stand weer gelijk: 1 – 1 en maakte daarmee een eind aan het irritante spel van VEVO dat veel tijd rekte en soms acteerde bij blessures. DSV drukte door en in de 80e minuut liet Arnoud Zwep een vlammend schot los dat te machtig bleek voor doelman Liefers. Patrick Visser was er als de kippen bij een scoorde in de rebound
de 1 – 2.

Enkele spannende minuten braken aan voor de Doornspijkers maar ze hielden stand en voegden drie punten toe aan hun totaal. Volgende week de thuiswedstrijd tegen CSV, aanvang 14.30 uur.

Tekst:  G Hartholt