Totaal aantal pageviews

zondag 3 oktober 2021

02-10-2021 DSV'61 - vv Hattem Eindstand 2 - 1

DSV geeft v.v.Hattem weinig kans(en): 2 – 1 zege

Dankzij een zeer goede openingsfase heeft DSV de eerste thuiswedstrijd omgezet in een 2 – 1 overwinning op Hattem. Binnen 20 minuten lag de bal al twee keer achter de Hattem – goalie. Net als in de vorige wedstrijd tegen Elspeet maakte Patrick Visser de zo belangrijke openingstreffer, waarna Jeffrey Schreurs een tiental minuten later de 2 – 0 voor zijn rekening nam.

Hattem stelde daar zeker in de eerste 45 minuten niet zoveel tegenover. In de tweede helft waren zij veel meer in balbezit, maar slechts zelden leidde dat tot een doelrijpe kans. In die gevallen stond doelman Kroes op de juiste plek. DSV,  waar Henry Hofmeijer na langdurige blessureperikelen de volle 90 minuten stand hield, scoorde niet meer in de tweede helft.

De laatste 13 minuten stonden de oranjehemden met 10 man omdat Patrick Visser tegen de tweede gele kaart aanliep wegens spelbederf. Al eerder had de trainer van Hattem van de scheids ook rood gezien wegens herhaaldelijke opmerkingen waarvan de leidsman niet gediend was.

In de 95e minuut was er toch nog een treffer voor Hattem. Een verdedigende actie van Henry Hofmeijer was in de ogen van de scheidsrechter goed voor een strafschop die werd benut.

Tekst:  G Hartholt