Totaal aantal pageviews

zaterdag 5 november 2022

05-11-2022 Zwart Wit'63 - DSV'61 Eindstand 3 - 0

DSV (doel)puntloos terug uit Harderwijk: 3 – 0 nederlaag

Na twee overwinningen liep DSV in Harderwijk in de wedstrijd tegen Zwart – Wit tegen een geflatteerde 3 – 0 nederlaag aan. Achteraf was de 1 – 0 vlak voor rust misschien wel het breekpunt in deze partij.

In de eerste helft waren beide ploegen wel aan elkaar gewaagd, wellicht een wat beter ogend Zwart – Wit maar echt gevaarlijk werden ze niet. DSV had na ongeveer 20 minuten geluk dat een Zwart – Wit speler in vrije positie volledig de bal miste, daardoor bleef het 0 – 0 . Pas in de blessuretijd van die eerste helft viel de 1 – 0 na een aanval over links. Protesten van diverse DSV-ers n.a.v. het hinderen/vasthouden van een DSV-er baatten niet en vrijwel meteen na de aftrap was het rust.

In de tweede helft een wat vertragend Zwart – Wit tegenover een aanvallend DSV, maar echt een vuist kon de ploeg niet maken. Ook nadat trainer Kroes twee aanvallers – Schreurs en Visser – had gewisseld voor twee aanvallers – Hofmeijer en Akster – was er eigenlijk niet één echte kans waar te nemen.

Vlak voor tijd counterde Zwart – Wit nog naar een ruimere marge van drie doelpunten, slechts voor de statistieken van belang. Door deze nederlaag zakt DSV een paar plekken op de ranglijst, reden te meer om volgende week in de thuiswedstrijd tegen KVVA(Amersfoort) een goed resultaat neer te zetten.

Tekst: G Hartholt