Totaal aantal pageviews

zaterdag 19 september 2020

19-09-2020 ESC - DSV'61 Eindstand 1 - 4

DSV wint eenvoudig van de Elburger SC: 1 – 4

Halverwege de tweede helft schalde over het Burgemeester Bode Sportpark de kreet “Lekker Dekker” van de DSV-aanvaller Gerrit Hoekert. Het duimpje dat erbij omhoog ging was meer dan terecht voor de DSV-goalie Laurens Dekker. Met het keren van een niet eens slecht ingeschoten strafschop van ESC voorkwam hij wellicht een kantelpunt in de wedstrijd.

Niet dat ESC voor die strafschop veel in te brengen had, maar een aansluitingstreffer kan de burger moed en hoop geven. Dat hadden de Elburgers blijkbaar niet voldoende in deze wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten in de eerste helft kreeg DSV meer balbezit en ging daar veel efficiënter mee om dan hun buurtjes. Bij DSV stond het als team erg goed, ondanks het gemis van de twee vaste middenvelders Lieferink en Van Klompenburg. Er werd weinig weggegeven en als collectief uitstekend gespeeld. Dat werd in de 30e en in de 40e minuut beloond met een treffer.

Allereerst was het Stefan Bakker die fraai raak kopte op een afgemeten voorzet van Gerrit Hoekert, daarna een goede individuele actie van Patrick Visser waar wederom doelman Onderstal het nakijken had.

Het verwachte offensief van ESC bleef uit in de tweede helft. DSV ving hun weinig doelgerichte acties goed op en bouwde zelfs de voorsprong uit naar 0 – 4. De derde treffer was wederom van Patrick Visser die bij een balletje van rechts op de goede plek stond. Bij de 0 – 4 was Hoekert zelf de maker na goed voorbereidend werk over de linkerkant.

ESC redde de spreekwoordelijke eer met een treffer in de slotminuten door Jaap Palaskonis.

Volgende week een thuiswedstrijd voor DSV tegen Hulshorst, de aanvang is 14.30 uur.

Tekst: G Hartholt