Totaal aantal pageviews

zondag 9 februari 2020

08-02-2020 DSV'61 - HTC Eindstand 2 - 0

DSV begroet eerste thuiszege: 2 – 0 tegen HTC

De donkere wolken die zich gedurende de tweede helft van de wedstrijd DSV – HTC boven sportpark De Haere bevonden waren alleen letterlijk aanwezig. Voor de oranjehemden scheen het figuurlijke zonnetje: in een bij vlagen goede wedstrijd werd HTC weinig tot geen kans geboden, DSV daarentegen creëerde meerdere kansen en was met treffers van Johan Versluis en Arnoud Zwep de terechte winnaar.
Alleen in de beginfase van de tweede helft liet HTC zien dat ze best een leuk ploegje hebben, maar ook toen brachten ze DSV niet echt in de verlegenheid. De stand was toen al 1 – 0 in het voordeel van de Doornspijkers. In de 26e minuut werd een goede combinatie op links tussen Martijn Lieferink en Stefan Bakker door Johan Versluis doeltreffend afgerond met  een laag onhoudbaar schot.
O.a. Mark van Klompenburg had pech in de afronding, anders was de ruststand groter uitgevallen. Nu moest DSV wachten tot de 78e minuut voordat de “genadeklap” werd uitgedeeld. Wederom een fraaie combinatie op links met Mark Versluis bracht Arnoud Zwep in stelling, hij scoorde beheerst. De assistent-scheidsrechter van HTC was het hierover dusdanig oneens met scheidsrechter Jansen dat hij weigerde verder te vlaggen, een ander nam het stokje over.
Enig minpuntje was een nieuwe blessure voor een DSV-er: na een zware overtreding op Henry Hofmeijer probeerde hij het nog een tiental minuten, maar toen was het over en uit: Martijn van den Bosch verving hem.
Volgende week de wedstrijd in Vaassen tegen VIOS, aanvang 14.30 uur.

Tekst: G Hartholt