Totaal aantal pageviews

zondag 20 oktober 2019

19-10-2019 DSV'61 - Swift'64 Eindstand 1 - 2

DSV loopt opnieuw tegen thuisnederlaag aan: 1 – 2 tegen Swift.

Ook de derde thuiswedstrijd is DSV er niet in geslaagd om punten te pakken. Na 90 minuten was er weer een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil, ditmaal tegen Swift uit Swifterbant.
Wegens de vorige week opgelopen blessure kon Henry Hofmeijer niet spelen, Jeffrey Schreurs werd zijn vervanger en Martijn Lieferink werd vanaf het middenveld naar de achterhoede verplaatst. Toen echter al in de 30e minuut Stefan Bakker, de andere helft van het sterke middenveldduo, ondanks zijn goed getrainde buikspieren ook uitviel was het even slikken voor de oranjehemden.
Toch was DSV zeker niet de mindere deze middag al viel de eerste treffer wel aan de zijde van Swift. Uit een afgeslagen corner werd de bal door een grote kluwen van spelers in de uiterste hoek raak geschoten.
DSV bleef op de been en zette Swift onder druk en velen hoopten op een herhaling van het score verloop van vorige week tegen Rouveen toen DSV ook twee keer na een achterstand prima terugkwam. Die hoop bleek uiteindelijk tevergeefs, kansjes werden gemist of de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.
Na balverlies in de 88e minuut was een vlijmscherpe counter de genadeslag: 0 – 2. Een daarna nog gegeven en benutte penalty – door Jeffrey Schreurs – veranderde wel de stand, maar leverde geen punt op. Des te zuurder was de kopbal van Mark van Klompenburg ca.10 seconden voor tijd: die spatte op de lat uiteen!