14-10-2017 ZAC - DSV'61 Eindstand 2 - 3

Deze keer geen actuele foto's van de wedstrijd.
Hieronder het wedstrijdverslag en uit archief foto's van de doelpuntenmakers

DSV begroet eerste zege met blijdschap.
Als je, zoals trainer Etie Jansen in de lokale pers opmerkte “even in een wat mindere periode zit”, dan is een winstpartij de eerste stap op weg naar de terugkerende vorm. Op welke manier doet dan niet ter zake. DSV heeft die eerste stap zaterdag in Zwolle tegen ZAC met overtuiging gezet. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar als collectief werd er goed gepresteerd. Het resulteerde in een mooie      2 – 3 overwinning.
Het is treffend voor het goede collectief dat in de wedstrijd tegen ZAC 2 van de 3 treffers door verdedigers werden gemaakt en de 3e door een invaller. In de 45e minuut zette Lennart Juffer met een mooie pass een aanval op, zelf stond hij met een doeltreffend schot ook aan het eind: 0 – 1
ZAC deed pas wat terug in de 58e minuut met een hard schot in de benedenhoek, waardoor de 1 – 1 op het bord kwam. DSV bleef drukken en in de 71e minuut was verdediger Maikel Visch in de buurt om een goede actie van Jan van Norel met een voltreffer te bekronen: 1 – 2 . Toen de voor Gerrit Hoekert ingevallen Mark van Klompenburg  in de 82e minuut op de goede plek stond om een afgeslagen aanval tot doelpunt te promoveren, leek de buit binnen.
Het werden echter nog spannende minuten toen ZAC in de 90e minuut de 2 – 3 scoorde en de scheidsrechter een lange blessuretijd gaf. Toch werd de buit wel degelijk binnengehaald: 3 punten en  een goed gevoel daarbij.
Zaterdag a.s. geen makkelijke wedstrijd op sportpark De Haere tegen Vevo, maar wanneer de stijgende lijn doorgezet kan worden, zijn er volop mogelijkheden voor de eerste thuiszege!